Loisteleiri 2010 starttasi pellossa

hattu-toimitusTapahtumat1 Comment

isto_turpeinen_020810Maanantai-aamuna kello yhdeksän löysimme kaikki itsemme Helsingin Mikonkadulta, josta lähti kaksi bussia kohti Heinolan Kukonnotkon leirikeskusta ja siten Loisteleiriä. Loisteleiri on pääkaupunkiseudun nuorille suunnattu taideleiri, jossa jokainen saa kokeilla taiteen eri lajeja (media, kuvataide, tanssi, teatteri ja musiikki) ja syventyä yhteen valitsemaansa lajiin.

Leirillä jokainen löytää itsestään uusia puolia ja uskomattomia ulottuvuuksia, joista on ennen voinut vain haaveilla. Esimerkiksi tanssiin syventyvä voisi huomata olevansa luonnonlahjakkuus tai musiikin valinnut voi huomata, ettei lauluääni olekaan niin karsea kun oli luullut.
Haastattelimme leirin ‘päähörhöä’ Ilona Anttilaa ja taiteellista johtajaa Isto Turpeista, joka on omien sanojensa mukaan enimmäkseen pellolla.

Voitteko kertoa hieman mistä leirillä on kyse?
– Tämähän on taideleiri, eli täällä on visuaaliset taiteet, media, teatteri, tanssi ja musiikki. Kaikki leiriläiset käy vähän läpi kaikkea ja sitten syventyvät valitsemaansa lajiin, Isto iloitsee.Tämä on sinänsä toi arvokas leiriympäristö, koska täällä on paljon nuoria jotka kokeilevat vaihteeksi jotain muutakin kuin tietokonepelejä tai myöhään nukkumista, Ilona kertoo.
Sanoit olevasi enimmäkseen pellolla… voitko tarkentaa?
– No, pelto on sellainen iso aukko jossa on paljon ihmisiä samaan aikaan ja ne tekee yleensä ottaen samaa juttua samaan aikaan – tai ehkä eri aikaan jotain. Se sitten tallennetaan ja sitä tarkastellaan myöhemmin, Isto selittää pellon ideasta.

[nggallery id=19]

Teksti: Emma ja Jenni

Kuvat: Maria ja Pia

One Comment on “Loisteleiri 2010 starttasi pellossa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *