Ääni ja Vimma 2011 suorana HattuMediasta

hattu-anttisalminenÄäni ja Vimma 2011, Bändit, Video6 Comments

Suomen pitkäaikaisimman bändikatselmuksen, Äänen ja Vimman, ensimmäinen aluekatselmus polkaistaan käyntiin Vantaalla maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna 04.-05.03.11 Tänä vuonna Äänessä ja Vimmassa kisaa 150 15-25-vuotiaiden bändiä ympäri Suomen. Varasijoille mahtuu vielä muutama kymmenen kokoonpanoa.

Vantaan Monitoimitila Arkissa nähdään ensimmäiset 25 bändiä. Esiintymiskokemuksen lisäksi bändit saavat palautteen ammattilaisraadilta. Vantaan tuomaristossa nähdään mm. Jasse Hybrid Childrenistä sekä Klaus Kojo. Muissa katselmuksissa palautetta antamassa ovat esimerkiksi Kari Hynninen Suomen Musiikki Oy:stä, laulaja Tomi Koivusaari Amorphiksestä, Wallu Walpio Hitatlantiksesta sekä Mokoman Kuisma Aalto.

“Heavy ei Suomesta lopu kesken”
Aluekatselmuksia järjestetään yhteensä viisi maalis-huhtikuun aikana. Vantaan jälkeen nuorten bändit pääsevät soittamaan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna Arabian nuorisotalon uudenkarhealle lavalle ja tämän jälkeen Nuorten toimintakeskus Luuppiin sekä Kauniaisten nuorisotalolle. Heavy-bändien suuri numero Äänessä ja Vimmassa osoittaa sen, ettei heavy Suomesta ainakaan kesken ole loppumassa. Viime vuosina tosin myös pop-, rock- ja indie-bändit ovat alkaneet löytää tiensä bändikatselmukseen, joka edelleen kerää bändejä Pohjois-Suomea myöten. Aluekatselmuksista valitaan 50 bändiä semifinaaleihin. Huima finaalitaisto käydään viitenä peräkkäisenä päivänä viikolla 15 Kulttuuriareena Gloriassa. Tapahtuma huipentuu finaaliin lauantaina 16.4., jolloin 10 finalistia saavat vielä kertaalleen pistää itsensä likoon ammattilaisraadin edessä.

Levy-yhtiöt seuraamassa katselmuksia
Ääni ja Vimma voittajalle luvassa on demontekomahdollisuus Harjun ja Munkkiniemen studiolle, lahjakortteja ja mainostilaa. Vaikka Ääni ja Vimma ei suoraan johda levytyssopimukseen, on bändikatselmuksen kautta levy-yhtiön haaviin tarttunut mm. Tursias, Pintandwefall, Sara ja Smak. Myös viime vuoden voittajalta, Ranterilta, on tulossa keväällä EP.

Ääni ja Vimma onkin ennen kaikkea nuorten bändille mahdollisuus näyttää kykynsä ja verkostoitua niin ammattilaisten kuin muiden bändien kanssa. Monelle bändikatselmus tuo myös kaivattua keikkakokemusta: moni kokoonpano nousee ensimmäisiä kertoja lavalle juuri Äänessä ja Vimmassa.
Yleisöllä on Ääneen ja Vimmaan vapaa pääsy. Bändikatselmuksen jokaista iltaa voi halutessaan seurata myös suorana netistä osoitteesta www.hattu.net ja finaaleja lisäksi StadiTV:ltä.

Oletko kiinnostunut toimittamaan juttuja Äänestä ja Vimmasta?
HattuMedian tapahtumatoimitus tekee reportaasit ja näyttää kulissien takaista elämää. Toimituksessa on tilaa innokkaille nuorille. Tekemistä on laidasta laitaan mm. kuvaamista, leikkaamista ja toimittamista netin eri jakelukanaville sekä televisioon Stadi TV:lle.

Mitään ei tarvitse osata ennestään. Me opetamme tarvittaessa vuosien vankalla kokemuksella. Toimintaa ohjaavat kokeneet ammattilaiset. Käytössäsi on ammattitason laitteisto ja ohjelmat. Tapahtumatoimitus on tarkoitettu 15-25-vuotiaille pääkaupunkiseudun nuorille.

Osallistu toimittajien joukkoon ilmoittautumalla Antti Salmiselle 041-512 1749 antti.j.salminen miukumauku hel.fi

Tarkat aikataulut ja tiedot tapahtumasta
Äänen ja Vimman kattava kotisivusto
tarjoaa tarkat ja päivitetyt tiedot bändien aikatauluista.

6 Comments on “Ääni ja Vimma 2011 suorana HattuMediasta”

  1. Teknisiä ongelmia netin kanssa.
   Ensimmäinen aluekatselmus, lähetys Vantaan Arkista ajetaan ulos torstaina 17.03. klo 15-20.
   Lähetys ajetaan esiintymisjärjestyksessä, ensin perjantai ja sen jälkeen lauantai.
   Lähetys on katsottavissa osoitteesta täältä HattuTV:sta.

  1. Ensimmäinen aluekatselmus, lähetys Vantaan Arkista ajetaan ulos torstaina 17.03. klo 15-20.
   Lähetys ajetaan esiintymisjärjestyksessä, ensin perjantai ja sen jälkeen lauantai.
   Lähetys on katsottavissa osoitteesta täältä HattuTV:sta.

 1. siis oisko mahdollista saada jotain selkeyttä näihin bändikatselmusten videoihin. joku toimiva linkki? teidän nettisivulla surffaaminen on rasittavaa.

  1. Aluekatselmukset tulevat suorina ja ne näkyvät HattuTV:sta. Linkki HattuTV:seen on kaikilla sivuilla oikeanpuoleisessa palstassa lähetyksen aikana.
   Teemme ulkoasumuutoksen tänne HattuMediaan jossain kohtaa kun näiltä tuotannoilta kerkeämme.

   Nuorisoasiainkeskus on tekemässä uutta nettiareenaa jolloin kaikki sivustomme uusiutuvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *