Perjantaiporinat 8.2. teemalla Yläkoulu

hattu-ristokurhoKaupunki, VideoLeave a Comment

Tervetuloa porisemaan nuorista ja yhteiskunnasta!

Helsingin nuorisoasiainkeskus aloittaa helmikuussa perjantai-iltapäivien luentosarjan, jossa käsitellään ajankohtaisia aiheita liittyen nuoriin ja yhteiskuntaan. Keskustelut kulkevat nimellä Perjantaiporinat – oivalluksia nuorista ja yhteiskunnasta ja tilaisuuksia järjestetään joka toinen perjantai klo 14–15 nuorisoasiainkeskuksen tiloissa osoitteessa Hietaniemenkatu 9 B, 2. krs.

Tilaisuuksien tarkoituksena on syventyä nuorten elämään vaihtuvan teeman ja ajankohtaisten vieraiden johdolla. Perjantaiporina-tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoinna kaikille aiheesta kiinnostuneille

perjantaiporinat
Ensimmäinen Perjantaiporina 8.2. teemalla Yläaste

Ensimmäinen Perjantaiporina järjestetään 8.2. teemalla Yläkoulu. Keskustelua vetää nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio ja vieraana on nuorisotutkimuksen tutkimusprofessori Tommi Hoikkala ja nuorisotutkija Petri Paju. Hoikkala ja Paju viettivät vuoden suomalaisella yläasteella, jossa he osallistuivat oppitunneille, kävivät kokeissa ja pelasivat jalkapalloa niin kuin muutkin. Teemaa käsitellään mm. näiden kysymysten kautta: Mitä koulussa nyt tapahtuu? Miten koulussa tullaan suosituksi? Mitä meidän pitäisi tietää yläasteesta?

Kevään muita teemoja ovat mm:

Tytöt 22.2. Minkälaisia identiteettejä ja rooleja tytöt rakentavat ulkomaailman paineiden puristuksissa ja mahdollisuuksien viidakossa? Miten maahanmuuttajatytöt löytävät paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa? Onko nuorisotyössä syytä lisätä sukupuolten omia tiloja? Aiheesta on keskustelemassa Tyttöjen Talon johtaja Mari Uusitalo-Herttua. Lisäksi kommenttipuheenvuoron Jäävätkö pojat tyttöjen jalkoihin? pitää Poikien Talon projektipäällikkö Antti Ervasti.

Perhe 8.3. Millaisissa perheissä helsinkiläiset nuoret kasvavat? Miten monikulttuurisuus muuttaa ajatusta perheestä? Miten perhe vaikuttaa nuorten vapaa-aikaan ja tulevaisuudensuunnitelmiin? Vieraina Väestöliiton monikulttuurisuuden asiantuntija Maryan Abdulkarim ja tutkija Marja Peltola.

Arkipäivä 22.3. Puhutaan arjesta ja ihmissuhteista. Miten me liitymme muihin ihmisiin? Miten esineet ja palvelut muuttuvat tärkeiksi vain ihmissuhteiden kautta? Vieraina johtaja Oskar Korkman ja Satu Kalliokulju Nokialta. He ovat vuosia havainnoineet, miten ihmiset elävät. Viime vuonna heiltä valmistui malli viidestä erilaisesta ihmissuhdetyypistä, jotka meillä kaikilla on.

Lisätietoja:

Tommi Laitio
nuorisotoimenjohtaja
Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus
+358 50 563 4950
tommi.laitio@hel.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *