Lyriikan ammattilaiset jakoivat vinkkinsä: “Anna kaiken matskun tulla”

mayraelRock Academy, YleinenLeave a Comment

lehtivhvvvvvv

Kuinka hyvät lyriikat syntyvät? Mitä tehdä, jos tekstinkirjoitus junnaa paikoillaan? Kuinka usein valmis kappale lentää viime hetkellä romukoppaan?

Muun muassa näihin kysymyksiin saivat vastata lyriikanteon ammattilaiset, Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeen Juha Lehti sekä Von Hertzen Brothersista tuttu Mikko Von Hertzen Vantaan Vernissassa marraskuussa pidetyssä Rock Academyn lyriikkatyöpajassa. Muusikot kertoivat tilaisuudesa omista työtavoistaan biisinkirjoittajina sekä antoivat parhaat vinkkinsä nuorille lyriikantekijöille.

Lehti ja Von Hertzen korostivat tilaisuudessa etenkin sitä, että lyriikoiden luomisvaiheessa kaikkien ideoiden kannattaa antaa vapaasti soljua.

– Mitä enemmän saatte itestänne niitä ideoita paperille, niin sieltä se lähtee jäsentymään. Ja niitä latteuksia ja tyhjänpäiväsyyksiä ja arkipäiväsyyksiä ei pidä missään nimessä siinä luomisvaiheessa heti dumpata, vaan antaa niiden kaikkien tulla vaan sieltä. Sitä matskua tulee monta sivua, sitä tulee silleen, että te tiedätte, että vain pieni osa tästä päätyy siihen biisiin. Mutta ne on just niitä pieniä rakennuspalikoita, mitä tarvitaan, että se biisi sit loppujen lopuksi syntyy, Von Hertzen opasti.

Katso HattuMedian tekemästä taltioinnista, millaisia muita vinkkejä Von Hertzen ja Lehti jakoivat tilaisuudessa!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *