Uusi kokemus virtual reality -laseilla!

mayraelToimitus, Video, YleinenLeave a Comment

Hattumedia kävi tutustumassa virtual reality -laseihin Pitäjänmäen nuorisotalolla. 

Pitäjänmäen nuorisotalo piti 6.2 virtual reality -työpajan, jossa tutustuttiin virtuaalitodellisuuteen. Tapahtumassa pääsi kokeilemaan teknologiaa uudistuneella tavalla, nimittäin virtual reality- laseilla. Lähdimme katsomaan, mitä tämä oikein tarkoittaa!

Seurasimme hetken laseja käyttävän nuoren pelin kulkua, jonka jälkeen pääsimme itsekin kokeilemaan. Laitoin lasit päähän ja hämmästyin, kuinka VR-lasit tuntuivat hyvinkin todellisilta ja huijasivatkin aivoja sekä silmiä paljon. Vaikka VR-teknologian kehitys on vielä aika alussa, yllätyin sen tehokkuudesta ja aitouden tunnusta!  Tämä kokemus oli hauska ja älyttömän siisti, mutta myös jollain tapaa pelottava. Aion silti ehdottomasti kokeilla VR-laseja uudelleen!

Työpajalla käytettiin PlayStationin omaa VR-teknologiaa, jota pidetään tällä hetkellä kotiystävällisimpänä muista VR-teknologioista. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se vaatii vain PlayStation 4 -pelikonsolin sekä kameran ja tietenkin lasit.

Pelikonsolilla voi pelata lyhytpelejä, sukeltaa merenalaiseen maailmaan tai päätyä keskelle jännittävää toimintaa. Valikoimassa on siis taatusti jokaiselle jotakin.

Mitä on virtuaalitodellisuus?

Virtuaalitodellisuus, eli tekotodellisuus on tietokonesimulaation tuottamien aistimusten avulla luotu keinotekoinen ympäristö. Virtuaalitodellisuus voi joko pyrkiä simuloimaan jotakin todellista ympäristöä, tai se voi luoda täysin kuvitteellisen ympäristön.

Katso alta video käynnistämme!

 

Lasit palautettiin takaisin Maunulan nuorisotalolle, jossa ne ovat olleetkin kovassa suosiossa. Voit siis itsekin mennä kokeilemaan VR-laseja Maunulaan!

 

Teksti: Ira Ahlstedt

Video: Ira Ahlstedt & Timi Nordman

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *