Jäikö lempiohjelmasi kuulematta? Ei hätää, Hatturadio on demand auttaa!

Tältä sivulta löydät Hatturadion lähetyksiä sekä ohjelmien parhaita paloja, joita voit nauttia missä vain, milloin vain. Sivu täydentyy tuoreilla ohjelmilla syksyn mittaan.

 

KESKEN

Munaa syödä vegaanisti 13.12.2017

Liha on yhtä epäterveellistä kuin tupakka, ja liharuokavaliomme tuhoaa maapalloamme enemmän kuin koko maailman liikenne yhteensä. Miksi jotkut ovat vegaaneja ja miksi kaikki eivät ole? Minkälaisia ennakkoluuloja vegaanit kohtaavat ja miksi ennakkoluuloja eivät kohtaa toisen lajin tissimaidon juojat? Miten eläimet kärsivät tehotuotannosta?

Venla ja vegaani Maija pohtivat Kesken-lähetyksessä veganismia ja eläintuotannon vaikutuksia terveyteen, maapalloon ja alistettujen eläinten kärsimykseen.

 

Keskeneräinen Suomi 6.12.2017

Hyvinvointivaltio, päiväkodin remppa, tasa-arvo ja luonnonsuojelu. Suomi täytti 100 vuotta, ja Venla teki reportaasin siitä, mikä suomalaisten mielestä Suomessa on kesken.

 

Koulujen arvosanajahti 29.11.2017

Minkälaista on olla “kympin tyttö”? Mihin arvosanojen jahtaaminen voi johtaa? Keskitytäänkö kouluissa liikaa arvosanoihin? Onko lukio pian vain pitkän matikan opiskelupaikka lukiouudistuksen myötä?

Ihmisen ja koulun arvosanakeskeisyyttä pohditaan Kesken-lähetyksessä entisen arvosanojenjahtaajan Saaran kanssa.

 

Hyvät jätkät ja vitun neidit 22.11.2017

Onko kaulurissakin pippelin paikka? Mikä on feministin kaksoistaakka? Mitä sukupuoliroolit oikein ovat, milloin ne opitaan ja kuka niitä opettaa? Mitä haittaa niistä on ja miten ne meihin vaikuttavat?

Venla pohtii sukupuolirooleja ja maailman sukupuolittuneisuutta Kesken-lähetyksessä Rosa Meriläisen kanssa.

 

Media ja keho 15.11.

Miten sosiaalinen media ja mainonta vaikuttavat ulkonäköpaineisiin ja kehonkuvaongelmiin? Onko jokin keho oikeampi ja parempi? Kenen vastuulla ovat median aiheuttamat kehonkuvaongelmat?

Median ja kehon suhdetta pohditaan Kesken-lähetyksessä Instagramin suurkuluttajanuori Vilhelmiinan kanssa. Haastattelijana Venla Heiman.

 

Keskeneräinen translaki 8.11.

Kesken-ohjelman ensimmäisessä lähetyksessä Venla pohtii transnuori Milon kanssa transsukupuolisuutta. Lähetyksen aikana keskustellaan translaista, julkisista vessoista ja transnuoren arjesta ylipäätään yhteiskunnassa ennakkoluulojen keskellä.

 

 

NORA JA TUBETTAJAT

Heidi Korkalainen 13.12.2017

Nora ja tubettajat -ohjelmassa kuullaan Heidi Korkalaisen mietteitä tubettamisesta, vegaaniudesta sekä avoimuudesta mielenterveysongelmissa.

 

Papananaama 29.11.

Nora ja tubettajat -ohjelmassa sukelletaan tubettaja Papananaaman elämään. Miten ujosta nuoresta on kasvanut sanavalmis mediapersoona? Minkälaisia vlogeja hän ei halua tehdä? Entä miten hän kokee julkisuuden? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia tunnin mittaisen haastattelun aikana.

Lue lisää ohjelmasta Noran blogista!

 

Eino Nurmisto 22.11.

Nora ja tubettajat -ohjelman vieraana käväisi Eino Nurmisto, joka on tunnettu Tämän kylän homopoika -blogistaan ja tubekanavastaan. Ohjelmassa kuullaan Einon mietteitä mm. hänen sairastumisestaan sekä tulevaisuudenhaaveistaan.

Lue lisää ohjelmasta Noran blogista!

 

Linda Ekroth 15.11.

Nora ja tubettajat -sarjan toisessa jaksossa vieraili nousujohteisen tubeuran alussa oleva Linda Ekroth. Miksi Linda aloitti tubettamisen ja minkälaisia paineita se aiheuttaa? Miten itsenäistyminen on sujunut ja mistä Linda saa energiaa talven pimeinä kuukausina? Kuuntele Nora ja tubettajat niin saat tietää!

Lue lisää ohjelmasta Noran blogista!

 

Kaisambu 7.11.

Tubettajakaksikko Kaisambu juttelee Hatturadion Noran kanssa unelmien jahtaamisesta ja saavuttamisesta. Miten terveellinen elämäntapa vaihtuu ortoreksiaksi ja meditaatiosta tulee pakkopullaa? Voiko vapaassa suhteessa olla onnellinen? Miltä tuntuu olla yksityinen julkisesti?

Lue lisää ohjelmasta Noran blogista!

 

 

HATTURADIO 2.0 – RADIOAMMATTILAISTEN HAASTATTELUT

Hatturadion syksyn 2017 avausviikonloppuna Hatturadion toimittajat haastattelivat ryhmissä neljää radioalan ammattilaista heidän työstään. Haastateltavina olivat Yle Puheen Juuso Pekkinen, Bassoradion Iida Rauhalammi, NRJ:n Jere Jääskeläinen sekä YleX:n Eve Väyrynen.

 


SUOMALAISEN KANSANMUSIIKIN ERIKOISOHJELMA

Hatturadiossa kuultiin maanantaina 19. kesäkuuta Rosa Kaimion juontama erikoisohjelma, jossa sukellettiin tunnin ajaksi muusikko Onni Rajaniemien uraan.

Onni Rajaniemi on 19-vuotias helsinkiläinen kansanmuusikko, jonka ensimmäinen albumi Syksy julkaistiin keväällä 2017. Hatturadion lähetyksessä Onni kertoi taustoja levyn synnystä sekä avasi sitä, miksi hän itse rakastui juuri kansanmusiikkiin. Haastattelun lomassa Onni esitti myös muutaman kappaleen tuoreelta albumiltaan.

Lisää pätkiä haastattelusta katsottavissa Onni Rajaniemen omalta YouTube-kanavalta!

 

 

NIILO HELMINEN SHOW

Keväällä 2017 Hatturadion tiistai-illassa viihdytti uuteen musiikkiin ja populaarikulttuurin ilmiöihin sukeltava Niilo Helminen Show.

Suomen musiikkikentän tuore tapaus Satutin käväisi NHS:n suoran lähetyksen vieraana tiistaina 6. kesäkuuta. Energistä ja mukaansatempaavaa poppia esittävä Satutin on ollut ajankohtainen keväällä julkaistuaan Koko illan -sinkkunsa.

Haastattelussa otetaan esiin muun muassa Dizzy-niminen rockyhtye, jonka solistina Satutin toimi 2000-luvun alkupuolella. Mikä sai Satutinin vaihtamaan tyyliä suomenkieliseen poppiin? Entä kenen artistin kanssa Satutin haluaisi päästä tekemään musiikkia?

Toukokuun lopulla Niilo Helminen Show’ssa kuultiin myös tuoreen sooloartistin Oskari Ruohosen haastattelu. Helsingin Nosturissa toukokuun lopulla nauhoitetussa haastattelussa Ruohonen kertoo, minkälainen musiikki on ollut hänelle itselleen tärkeää lapsuudessa ja nuoruudessa sekä minkälaista tukea hän on muusikkoperheen kasvattina saanut esimerkiksi Matilta ja Tepolta.

 

Lisää Hatturadion vanhoja juttuja voit kuunnella HattuMedian Soundcloudista!